5 Interessante links die je helpen verder te komen met jouw studiekeuze

Kun je wel wat hulp gebruiken waar het jouw studiekeuze betreft? Heel logisch, want er is, zeker als je het totaal nog niet weet óf als je twijfelt, zoveel informatie te vinden en op zoveel plekken. Hou dan nog maar eens overzicht! Hieronder een aantal links op een rijtje, lekker makkelijk!

  • Op Instagram is een initiatief gestart om studiekiezers met keuzestress in contact te brengen met studenten. Studiekiezers kunnen chatten met studenten van allerlei opleidingen in het hele land. Dus heb je vragen en wil je laagdrempelig contact leggen? Let’s go Insta!
  • Op de website van Universiteit van Nederland geven Nederlandse topwetenschappers gratis college. Je kunt zoeken op studierichting, universiteit, ed. Handig om te kijken of de onderwerpen van een studie je interesseren.
  • Op Vraag het de student kun je via Insta, What’s app, Facebook of via e-mail in contact komen met studenten die jouw studie momenteel volgen. Zij vertellen je graag meer over hun ervaringen.
  • Via LinkedIn kun je in contact komen met professionals die al in het beroep dat jou interessant lijkt, werkzaam zijn. Wees niet te afwachtend of schuw, veel mensen vinden het leuk om over hun werkveld te praten en vertellen je graag hoe zijn tot dat punt zijn gekomen.
  • Via EDX kun je aan diverse toonaangevende universiteiten in de wereld online colleges volgen. Echt heel leuk om daar eens een kijkje te nemen. En zeker als je twijfels hebt over een bepaalde studierichting. Door hier een college te volgen kom je erachter of iets je echt interesseert. Veelal is het gratis, maar als je een diploma wilt, moet je soms betalen. Zo’n diploma of certificaat kan een pré zijn bij je selectie voor een betreffende opleiding. Het staat in elk geval nooit verkeerd op je cv!

Meer
artikelen