Boring!?!

Een bore-out, regelmatig kom ik mensen tegen die daar nog nooit van gehoord hebben als ik vertel dat ik een tijd geleden uitgevallen ben door een bore-out. Afgelopen week nog; “Huh, een wat? Ik ken wel een burn-out, maar een bore-out? Wat is dat?”

Een burn-out kent dus bijna iedereen wel; iemand die uitvalt vanwege emotionele en fysieke uitputting. Vaak ontstaan door stress; te hoge eisen en/of te veel werk. Iemand ervaart te veel prikkels waaraan niet voldoen kan worden. Deze hoge druk kan zowel op het werk zijn als in de privé sfeer, maar vaak is het ook een combinatie van die twee.

Bij een bore- out daarentegen valt iemand uit door verveling. Mensen met een bore-out zijn ook opgebrand door stress, maar in dit geval wordt de stress dus veroorzaakt door onvoldoende uitdaging, onvoldoende prikkels, wat resulteert in verveling.

De impact van een bore-out is net zo heftig als die van een burn-out en herstel ervan kan net zo’n langdurig proces zijn. De klachten komen deels overeen met die van een burn-out, maar er zijn ook een aantal duidelijke verschillen;

  • Je werk is geen uitdaging meer, je draait volledig op routine;
  • Je hebt het gevoel dat jij/ je werk niet van toegevoegde waarde is;
  • Je stelt zelfs de makkelijkste dingen steeds maar uit, ziet er als een berg tegenop;
  • Wat je doet geeft je geen energie vanwege het ontbreken van uitdaging.

Herken je dit? Behoefte om eens vrijblijvend te sparren? Samen te kijken naar wat jij nodig hebt om te herstellen of een volledige bore-out te voorkomen? Laat het me weten. Ik denk graag met je mee.


Plan hier je gratis sessie!

Meer
artikelen