Open dagen gaan weer (grotendeels) online!

Helaas…de open dagen van HBO en WO zullen voorlopig weer online plaatsvinden.

Maar er is gelukkig ook goed nieuws over deze open dagen en meeloopdagen, te melden:

 1. De websites van de hogescholen en universiteiten zijn veel informatiever en vollediger geworden de afgelopen twee jaar. Er staat enorm veel relevante informatie op.
 2. Online open dagen worden met veel meer regelmaat georganiseerd..niet 2 x per jaar maar veelal iedere maand. Veel flexibeler dus!
 3. Lekker gemakkelijk en laagdrempelig. Van achter je laptop kun je veel meer open dagen bezoeken. Je bespaart bovendien veel tijd omdat je er niet heen hoeft te reizen. Lekker efficient!
 4. De adviseurs van Studiekeuzebootcamps updaten ieder kwartaal de lijst met open dagen. Hierin tref je alle data van de open dagen aan en ook url’s om je snel op te geven. We maken het je graag gemakkelijk!

De lijst met open dagen kun je hier vinden. Wil jij deze complete lijst met open dagen ontvangen? Stuur me dan een mailtje; info@meikecoacht.nl

Online open en meeloopdagen hebben helaas ook nadelen:

 1. Heel veel informatie: wat is relevant voor jou en wat niet? Door de bomen zie je nu helemaal het bos niet meer. Waar moet je beginnen?
 2. Ieder maand een open online dag….Er zit geen druk meer op, je gaat je studiekeuze proces daardoor uitstellen. Dat is jammer en niet slim.
 3. Je kan de sfeer niet proeven. Dat hoort er wél bij! Wij hebben tips hoe je toch een complete indruk kunt krijgen.
 4. Je aandacht kun je vaak niet bij de presentaties houden. Wij filteren relevante informatie voor je en geven je middelen voor meer structuur.

Stress

Krijg je stress van je studiekeuze omdat je denkt

 1. Naar welke open dag moet ik nu gaan? Wat past bij mij?
 2. Wat veel werk die studiekeuze….Ik heb geen tijd, ik moet al zo hard leren om mijn eindexamen te halen.
 3. Wat moet ik nu vragen op zo’n open dag? Wat is belangrijk?
 4. Of vind je het gewoon een fijn gevoel om samen met een onafhankelijk, professioneel en ervaren persoon op gestructureerde wijze naar jouw studiekeuze te kijken?

Kijk dan vooral eens verder op mijn site of ik jou misschien verder kan helpen.

Boek een Studiekeuze bootcamp®

Een Studiekeuze bootcamp ® duurt vier uur. Ik help jou om een persoonlijk studie top 5 samen te stellen. Bovendien stellen we een concreet studiekeuze actieplan op en delen al onze middelen die je ondersteunen.


Meer weten? Kijk hier wat het jou oplevert. En woon je niet in de buurt van Breda, maar heb je wel behoefte aan een goed advies? Er zijn 21 studiekeuze adviseurs in heel Nederland, er is er dus vast ook één dicht bij jou in de buurt. Check hier waar je mijn collega’s kunt vinden.

Je bent van harte welkom bij één van ons aan de keukentafel!

Meer
artikelen