Over Meike van den Nieuwendijk

Soms loop je vast. Weet je niet welke weg je in moet slaan, welke keuze je moet maken, wat het beste bij jóu, je situatie en je ontwikkelwensen past.

Als scholier is het niet altijd makkelijk te bepalen welke opleiding je wilt volgen. Het aanbod is enorm en je weet misschien nog niet wat nou het beste bij jou als persoon past. Als volwassene raak je soms uit balans door een hoge werkdruk, de combinatie zakelijk-privé of omdat je nooit bewust een keuze hebt gemaakt in je loopbaan. Je rolde van het ene in het andere.

Graag help ik jou om stappen te zetten in jouw proces en samen te komen tot (nieuwe) inzichten en een concreet stappenplan waarbij hoofd en hart verbonden zijn.

Mijn zoektocht

Mijn eigen zoektocht in ‘wat wil ik, wat kan ik, waar ben ik goed in’ heeft mij veel mooie inzichten gegeven die ik graag met anderen wil delen. Mijn ervaringen, met diepe dalen en hoge toppen, gebruik ik in het begeleiden van jongeren en volwassenen die hulp kunnen gebruiken in hun ontwikkeling. Maar wil je alleen sparren over een bepaald onderwerp dat speelt? Ook dan sta ik graag voor je klaar!

Als middelbare scholier vond ik van alles interessant, maar keek ik niet naar wat nou écht bij mij paste. Had ik toen samen met iemand gekeken naar wat voor type ik ben, hoe ik graag studeer, wat mijn kwaliteiten zijn, dan had ik zéér waarschijnlijk minder omzwervingen gehad alvorens ik op ‘mijn plek’ terecht kwam.

Later ben ik vaak min of meer ‘in een nieuwe baan gerold’. Hierdoor gebeurde het dat ik regelmatig te ver van mezelf af kwam te staan.

Mijn ervaring

Mijn jarenlange ervaring als sparringpartner op management- en directieniveau en het zijn van de verbindende factor tussen de diverse lagen in een organisatie hebben mij veel gebracht. Deze ervaring komt nu goed van pas bij mijn coaching. Ik sta altijd snel in verbinding met anderen door het afstemmen op het moment en de omgeving waar ik ben. Door mijn analytische kijk op de dingen wordt het nooit zweverig, maar vaak juist heel praktisch en tastbaar.

Mijn passie

Het ondersteunen van jongeren die op een belangrijk punt in hun leven staan en het begeleiden van volwassenen die vastlopen (in hun baan) is mijn passie. Maar ook het sparren met mensen, een spiegel voorhouden en onbevooroordeeld kritische vragen stellen om de ander zo te helpen het beste uit zichzelf en/of de situatie te halen.

Het verbinden van mensen en ideeën inspireert mij. Ik zie graag het positieve in mensen en hun gedrag. Ik ben goed in het stellen van vragen om mensen zo verbanden te laten herinterpreteren en nieuwe perspectieven te laten ervaren.

 

Vanuit mijn ervaring en mijn nieuwsgierigheid naar jou, ben ik er van overtuigd bij te kunnen dragen aan jouw bewustwording en ontwikkeling.

Samen aan de slag

Mijn droom is anderen te helpen bij het vinden van manieren om hun passies te ontdekken. En daarbij te genieten van de weg daarnaar toe, met alle ups & downs.

Meike Coacht - Meike van den Nieuwendijk 2