Persoonlijke Coaching

Je ervaart onrust, steeds minder energie, ziet als een berg op tegen kleine taken en het nemen van zelfs de kleinste beslissing kost bergen tijd en energie.  Wat moet ik vanavond koken? Ga ik nu wel of niet vanavond op stap? Oh ja, ik moet nog steeds een nieuwe afspraak maken met de tandarts. Of: mijn werk motiveert me niet meer. Ik krijg geen energie meer van de dingen die ik doeZucht! Natuurlijk heeft iedereen dit gevoel wel eens. Wat als je blijft twijfelen? Steeds moeilijker keuzes maakt? Het nemen van beslissingen of oppakken van taken steeds maar uitstelt? Je weet zeker dat je zo niet verder wilt, maar wat dan wel? Wees gerust! Je staat er niet alleen voor. Als coach help ik je om de vraagstukken die zich in je leven aandienen aan te pakken en ik ondersteun je bij het maken van allerlei keuzes.

Je ervaart weer balans en je durft/wilt/kunt richting aan jouw leven geven.

Loopbaanbegeleiding - Meike Coacht - Loopbaanadvies

In verbinding

Het belang van verbinding op de werkvloer wordt vaak onderschat. Verbinding, top-down, horizontaal, verticaal etc. het maakt niet uit. Maar allereerst moet je in verbinding staan met jezelf. Met alle aspecten die jij jíj maakt. Het is belangrijk om te weten wat jouw belemmeringen en overlevingsmechanismen zijn, wat je drijfveren en (wie) je persoonlijke inspiratiebronnen alsook je zelfbeeld en waarden zijn. Dit om zo meer zicht te hebben op het hoe en waarom van je gedrag én om inzicht te krijgen in wat je aan wilt passen om dit gedrag effectiever in te zetten.

Begeleiding op maat

Als lcoach bied ik onafhankelijke coaching op maat. Het kan zijn dat je op advies van iemand uit je omgeving bij mij terecht komt, maar ik volg samen met jou jóuw proces. We kijken samen wat bij jou past en voor jou het beste is. We gaan aan de slag met je dromen, ambities, de dingen waar je tegenaan loopt, waar je blij van wordt, die je energie geven of juist energie kosten.

Loop je met dit soort vragen:

Dan help ik je graag bij het beantwoorden van jouw vragen zodat je weer in je kracht gaat staan en kiest vanuit je hart.

Persoonlijke begeleiding: hoe ziet een traject eruit?

Elke traject is op maat. Maar gemiddeld kun je rekening houden met 4-6 gesprekken. Eventueel maak ik gebruik van één of meerdere testen (persoonlijkheid, gedrag, drijfveren). De uitkomst uit deze test(en) bespreken we samen. We kijken wat de herkenningspunten over jou zeggen, wat je ermee wilt en kunt doen. Wat drijft en motiveert je? Wat vind jij belangrijk en wat geeft jou energie? Vervolgens gaan we aan de slag met het (her)ontdekken van jouw interesses, talenten, drijfveren en waar je blij van wordt. We kijken op welke plek jij het beste tot je recht komt. Maar ook naar de wijze waarop jij in het verleden keuzes hebt gemaakt en op basis waarvan deze keuzes genomen zijn.

Dit alles geeft jou meer inzicht in jouw kwaliteiten, interesses en capaciteiten. Tussendoor kijken we wat de ‘Rode Draad’ in jouw verhaal is. En zodra we al deze zaken hebben besproken en hebben beoordeeld op het feit of ze ‘nuttig’ dan wel ‘werkend’ voor je zijn, maken we stap voor stap een plan dat bij jou past! Een plan met concrete stappen die je kunt ondernemen om te komen tot een keuze die jou weer energie, kracht en balans brengt.

Voor wie is persoonlijke begeleiding geschikt?

Iedereen loopt wel eens tegen problemen aan, privé op het werk. Hét perfecte plaatje bestaat immers niet. Wanneer is er echter sprake van ‘gezonde stress’ en wanneer is het slim om een gesprek met een coach aan te vragen?

Over het algemeen kan gesteld worden dat wanneer de ontevredenheid voor langere tijd aanhoudt, het wellicht slim is om er samen met een professional naar te kijken. Stress veroorzaakt door die ene belangrijke deadline is natuurlijk onvermijdbaar, maar wanneer je je structureel gespannen en futloos voelt, moet er iets veranderen! Ook kan een coach helpen wanneer je twijfelt of de huidige situatie waar je in zit wel echt bij jou past. Ben je juist blij met je leven, maar zou je graag willen weten hoe je je kwaliteiten nóg beter tot hun recht kunt laten komen? Of hoe je je leven zinvoller in kunt richten? Ook daarbij kan ik jou helpen.

Wat ik bied, is persoonlijke begeleiding met als doel iemand in positieve zin te veranderen. Ieder traject is maatwerk, want iedereen is uniek en heeft een eigen achtergrond én een eigen toekomst(droom).

Ik begeleid jou, of jouw medewerker, bij het geven van (een andere) invulling aan zijn of haar leven.

Coaching zal resulteren in verandering van de situatie, van hoe jij je voelt en hoe je je leven richting en/of zingevend maakt. Het doel is een concreet en toekomstbestendig plan waardoor je jezelf (weer) met plezier en energie kunt ontwikkelen!

Twijfel je of ik je bij jouw problemen kan helpen, ben je benieuwd hoe een traject er voor jou uit zou zien of wil je simpelweg een paar vragen stellen? Aarzel niet om (telefonisch) contact met me op te nemen!