Profielkeuze

Wat wil ik later worden?

Een profielkeuze maken….. zit jouw zoon of dochter ook met de handen in het haar? Natuurlijk wil je graag helpen bij het kiezen van het juiste profiel. Maar hoe kan je jouw kind daarbij helpen als hij of zij het zelf ook niet weet of niets van je aanneemt? Bovendien is je kind vaak nog helemaal niet bezig met ‘later’. Jij wilt voorkomen dat ze ‘meelopen’ met vrienden en wilt graag dat ze naar jouw advies luisteren, maar het komt niet aan. Genoeg dimensies waar je mee te maken hebt. Het allerbelangrijkste is dat jouw kind een profiel kiest dat bij hem of haar past! Passend bij de persoonlijkheid en interesses. Help je je zoon of dochter nú met het maken van een gefundeerde keuze, dan vergroot je de kans op studieplezier, en later werkgeluk.

Ontdek welk profiel het beste bij jou past!

Profielkeuze maken start met de profielkeuze test

Jouw kind zit in de 3e van het VMBO, HAVO of VWO. Tijd om een profielkeuze te maken. Ik help jongeren daarbij! Dit doen we snel en persoonlijk, in circa 2 uur doorlopen we samen deze stappen.

 

Meike Coacht - Profielkeuze

Student Profiel Analyse (SPA)

Stap 1: Profielkeuze test

Nou ja profielkeuze ‘test’, het is een vragenlijst.  Thuis wordt online de Student Profiel Analyse (SPA) van Thomas International ingevuld. Het invullen van deze vragenlijst duur maximaal 10 minuten.

Jouw kind leert zichzelf beter kennen en ontdekt wat bij hem of haar past. 

Stap 2: Persoonlijk gesprek

In een persoonlijk gesprek brengen we de interesses in kaart en kijken we naar de capaciteiten. Ook kijken we naar de ‘beroepen en competenties van de toekomst’ én naar trends op de arbeidsmarkt.

Stap 3: Profielkeuze maken

De unieke eigenschappen, interesses en capaciteiten van jouw zoon of dochter koppelen we aan het best passende keuzeprofiel én ik denk mee over de mogelijke keuzevakken.

Investering: hulp bij profielkeuze maken

Krijg antwoord op de vraag welk profiel het beste bij de persoonlijkheid van jouw zoon of dochter past en daarmee bij zijn of haar toekomst. De investering voor mijn begeleiding bij het maken van een profielkeuze is € 369,- inclusief BTW en inclusief de voorbereidingen die ik moet treffen, het online invulllen van het gedragsprofiel (profielkeuze test), de talentenquiz en de persoonlijke gesprekken die we vooraf even hebben en, indien gewenst, na de bootcamp. 

Dit doe ik samen met jouw zoon of dochter, en als ze willen, eventueel samen met een vriend of vriendin. Wil je er als ouder graag bij zijn? Dat is, in overleg, ook mogelijk. Na deze sessie, maakt je zoon of dochter met een gerust hart een goed onderbouwde profielkeuze. En is hij of zij klaar met de bovenbouw, dan kan ik ook helpen met het maken van de juiste studiekeuze.

Bel of mail me voor een gratis kennismakingsgesprek. Of vul onderstaand formulier in.

* Verplicht veld