Roerige tijden – Het roer om en nieuwe kansen

Die paar weken werden rust een paar maanden, die paar maanden werden een half jaar! Een half jaar, onvoorstelbaar. Zeker voor iemand die vooral kansen ziet en niet snel bij de pakken neerzit.

Maar toch, ja, het overkwam mij. Of misschien juist mij? Omdat ik elke keer maar weer doorging. Hoopte (en soms tegen beter weten in) dat het wel goed zou komen. En ook omdat ik koos voor de zekerheid van een vast inkomen, want met een hypotheek en allerlei wensen & (zelf gecreëerde) ‘verplichtingen’ kon ik niet zomaar mijn baan opzeggen en mijn hart achterna gaan. Toch?

Volg je hart…

De opleiding tot Loopbaanbegeleider die ik einde 2020 mocht volgen van mijn werkgever en de gesprekken met mede- studenten en vrienden en familie zetten mij aan tot reflectie. Hoe kan ik nou als Loopbaancoach en Studiekeuze adviseur in spé anderen adviseren hun hart te volgen en dit zelf niet doen?

Tijdens mijn re-integratie bleken de nek-/schouder- en hoofdpijnklachten, die in de laatste periode van ‘rust’, grotendeels waren verdwenen, weer razendsnel terug te keren. Een klap in mijn gezicht, ik was weer uit het lood geslagen.

Moest ik dan weer van vooraf aan beginnen? Daar had ik echt geen zin in. Ik miste mijn energie, het sporten, leuke dingen ondernemen met mijn zoontje en zijn neefjes, nichtjes en vriendjes. Dit alles begon net weer een beetje terug te komen.

Ziekmelden

Ik moest mij weer ziekmelden. En het vlammetje dat in de voorgaande periode al langzaam aan het opkomen was, het vlammetje om het roer om te gooien, wakkerde na een moment van rust steeds verder aan. De maanden dat ik ziek was had ik al diverse gesprekken gevoerd met mijn leidinggevende over mijn nieuwe stip op de horizon. Die moest ik opnieuw gaan vinden, of eigenlijk ‘simpelweg’ creëren.

We spraken de laatste tijd ook over mijn wens om mijn werk als Office Manager te combineren met een eigen praktijk. Dus voor een deel de zekerheid van een (lager, want minder uren) vast inkomen, en voor het andere deel mijn eigen praktijk om daar de uitdaging te halen die ik zo hard nodig heb. Een win-win dacht ik zo!

Knopen doorhakken

Maar dat viel dus tegen! De terugkeer had niet het gewenste effect. Knopen moesten worden doorgehakt. Zekerheid versus gezondheid. Mijn passie volgen….?!?

Meer
artikelen