Studiekeuze Bootcamp

Het studiekeuzeproces kan voor onrust en stress in huis zorgen. Of het nu gaat om het kiezen van een éérste studie of voor een andere, tweede studie als de eerste (of tweede) niet blijkt te werken (de twijfel neemt toe en het plezier neemt af).

Voor zowel jouw zoon of dochter, maar ook voor jou als ouder of verzorger brengt dit veel vragen, stress en spanning met zich mee. Je wilt het beste voor je kind en je wilt graag helpen, maar dat lukt niet altijd, hoe goed de band ook is. Ervaring leert dat dit kan komen omdat:

Sturing en advies van een onafhankelijk iemand zorgt voor beweging in het proces en een doordachte profiel- of studiekeuze. Ik kan jullie hierin ondersteunen.

Studeert jouw zoon of dochter al maar zijn er twijfels of dit wel dé studie is waarmee hij of zij verder wilt? Of zit jouw kind in het eindexamenjaar en weet hij/zij (nog) niet wat nu écht past? Kan het wel wat hulp bij de studiekeuze gebruiken?  Want natuurlijk wil je het beste voor je kind. Alles om die ogen te zien twinkelen, het toekomstperspectief duidelijk te krijgen. Maar jouw zoon of dochter is daar vaak nog helemaal niet mee bezig. Wat moet je dan? In dat geval biedt de studiekeuze hulp tijdens mijn bootcamp echt uitkomst!

De studiekeuzebootcamp is kort, krachtig en concreet. Jouw kind krijgt inzicht in zijn of haar persoonlijkheid, kwaliteiten, talenten en interesses. Samen werken we vanuit het hart én hoofd. Dit geeft rust en inzicht en is de volgende stap naar een bewuste studiekeuze.

Ontdek welke studie het beste bij jouw zoon of dochter past!

Hoe gaat het in zijn werk

Tijdens de studiekeuzebootcamp (SKB) zet ik in 4 uur, samen met jouw kind de stappen om tot de persoonlijke studie Top 5 te komen. Praktisch en concreet, met het oog op ‘wie ben je, wat kun je en wat wil je’! Dus vanuit de eigen kracht van jouw zoon of dochter.

Krijg antwoord op de vraag welke studie het beste bij de persoonlijkheid van jouw zoon of dochter past en geef daarmee richting aan zijn of haar toekomst. Een SKB is inclusief de studiekeuzetest van Thomas International, Talentenquiz en de persoonlijke gesprekken tijdens én na de bootcamp. Laat je kind met een gerust hart de (vervolg) studiekeuze maken. Ook als hij of zij gestopt is of twijfelt. Juist dan biedt de SKB jouw kind handvatten!

Meike coacht - studiekeuzebegeleiding

De studiekeuzebootcamp methode is kort (één dagdeel), praktisch, persoonlijk en concreet. Jongeren hebben na afloop een concreet studiekeuze-advies in handen. Tevens adviseer ik over baankansen en carrièreperspectief. 

Ik geloof dat ieder mens natuurlijke talenten heeft. Dingen die iemand heel goed kan omdat je bent wie je bent. Samen met jongeren die een studiekeuze moeten maken ga ik op zoek naar hun natuurlijke talenten. Samen bekijken we welke taken iemand graag doet en welke taken vanuit die talenten motiveren.

Gevalideerd gedragsassassment

Uitgangspunt van de SKB is de studentprofielanalyse van Thomas International. Dit gevalideerde gedragsassessment is op de DISC-theorie gebaseerd en geeft duidelijk weer wie iemand is, wat iemand motiveert en drijft én welke taken ‘als van zelf gaan’.

Jongeren (en hun ouders) staan elke keer weer versteld hoe treffend het rapport omschrijft hoe ze zijn en hoe zij handelen. Het geeft jongeren een beter zelfbeeld en meer zelfvertrouwen. Dat maakt het maken van keuzes persoonlijker en makkelijker.

Lees hier wat de Student Profiel Analyse (SPA) is en wat het je oplevert

Persoonlijke studiekeuze Top 5

Aan het studentprofiel koppel ik passende studies volgens de Studiekeuze richtlijnen (SKR). Bovendien breng ik interesses in kaart en kijk ik naar capaciteiten. Studies pluizen we samen grondig uit. Dit leidt tot een persoonlijke studie Top 5.

Concreet studiekeuze-actieplan

Tot slot stel ik samen met uw zoon of dochter het studiekeuze-actieplan op. Dit plan omvat alle acties die nodig zijn om zelf verder te komen met de studiekeuze. Dit plan maken we zo concreet mogelijk en delen jongeren met hun ouders.

Jongeren geven zich hierna zélf op voor open dagen, vragen brochures over studies aan en bereiden vragen voor die ze tijdens open dagen en tijdens proef-studeerdagen willen stellen. Kortom heel concreet en praktisch.

Ontdek welke studie het beste bij jouw zoon of dochter past!

Voor wie?

Voor wie is nou de studiekeuzebootcamp geschikt? Is of heeft jouw zoon/dochter;

Plan dan een vrijblijvende afspraak met mij in om te kijken of de studiekeuzebootcamp iets voor jouw kind is.

Wat bespreken we in die 15 min?

Na 15 min;

Bel, app of mail mij voor meer informatie over de studiekeuzebootcamp. Of vul onderstaand formulier in.

* Verplicht veld