Studiekeuze

Studiekeuze hulp

Kan jouw zoon of dochter wel wat hulp bij de studiekeuze gebruiken? Natuurlijk wil je het beste voor je kind. Alles om het toekomstperspectief duidelijk te krijgen. Maar jouw zoon of dochter is daar vaak nog helemaal niet mee bezig. In dat geval biedt de studiekeuze hulp tijdens mijn bootcamp echt uitkomst!

De studiekeuze bootcamp® is kort, krachtig en concreet. Jouw kind krijgt inzicht in zijn of haar persoonlijkheid, kwaliteiten, talenten en interesses. Samen werken we vanuit het hart én hoofd. Dit geeft rust en inzicht en is de volgende stap naar een bewuste studiekeuze.

Ontdek welke studie het beste bij jou past!

Welke opleiding past bij mij?

Welke studie past bij mij? De vraag die jouw zoon of dochter al meerdere keren aan je heeft voorgelegd. Of is er twijfel tussen studies? Of is jouw kind uitgeloot, en welke studie is dan een goed alternatief dat ook echt bij hem of haar past? Of is jouw zoon of dochter al bezig met een opleiding maar neemt de twijfel toe en het plezier af? Vragen, keuzes, twijfels, jullie worden er helemaal gek van!

Tijdens de studiekeuze bootcamp zet ik in 4 uur, samen met jouw kind de stappen om tot de persoonlijke studie top 5 te komen. Praktisch en concreet, met het oog op ‘wie ben je, wat kun je en wat wil je’! Dus vanuit de eigen kracht van jouw zoon of dochter.

Deze bootcamp is ook zeer geschikt voor het kiezen van een vervolgopleiding of master.

Meike coacht - studiekeuzebegeleiding

Stap 1: Studiekeuze test 

Nou ja studiekeuze ‘test’ het is een vragenlijst. De Student Profiel Analyse (SPA) maakt jouw zoon of dochter thuis online. Het invullen van deze vragenlijst duurt maximaal 10 minuten.

Jouw kind leert zichzelf beter kennen en ontdekt wat bij hem of haar past.

Stap 2: Studiekeuze Bootcamp 

Samen met jouw zoon of dochter ga ik aan de slag. Live bij mij aan de keukentafel of online, het kan allebei. We bespreken de studiekeuze test en brengen samen de talenten, kwaliteiten en interesses in kaart met behulp van Talentenkaarten en een Talentenquiz.

Vervolgens koppelen we hier passende studies aan die we samen bespreken. Dit resulteert in een persoonlijke studie top 5.

Stap 3: Studiekeuze actieplan  

Op basis van de studiekeuze top 5 maken we een concreet actieplan. Hierin staan alle acties die jouw kind helpen om een definitieve keuze te kunnen maken. Denk aan open dagen en websites bezoeken, het bedenken van vragen die je wilt stellen tijdens proefstudeerdagen. En het benaderen van anderen in het betreffende beroepenveld voor een meeloopdag of interview.

Het plan maken we samen. De uitvoering doet jouw zoon of dochter zelf. Natuurlijk help ik op afstand en ben ik altijd bereikbaar als ze even willen sparren.

Investering: professionele studiekeuze hulp

Krijg antwoord op de vraag welke studie het beste bij de persoonlijkheid van jouw zoon of dochter past en geef daarmee richting aan zijn of haar toekomst. De investering voor mijn begeleiding voor, tijdens en na de studiekeuze bootcamp® bedraagt € 569,- inclusief BTW. 

Dit bedrag is inclusief de vragenlijst m.b.t. het gedragsprofiel (assesment) bij Thomas International, de talentenquiz en de persoonlijke gesprekken tijdens en, indien gewenst, na de bootcamp. Maar ook inclusief mijn voorbereiding o.b.v. het intakeformulier en de uitslag van het assesment als ook de mail met alle besproken informatie achteraf. 

Laat je kind met een gerust hart de (vervolg) studiekeuze maken. Ook als hij of zij gestopt is met zijn of haar studie of twijfelt. Juist dan biedt de studiekeuze bootcamp® jouw kind handvatten!

Ken jij, of jouw zoon/dochter, iemand die met hetzelfde vraagstuk zit? Dan is het ook mogelijk om samen de bootcamp te doorlopen. De prijs per persoon is dan € 395,- incl. BTW.

Bel of mail me voor een gratis kennismakingsgesprek. Of vul onderstaand formulier in.

* Verplicht veld