Studiekeuzebegeleiding

Wat wil ik later worden?

Wat wil ik later worden als ik groot ben? Een moeilijke vraag voor jongeren, omdat zij zichzelf nog aan het ontdekken zijn en de lange termijn gevolgen van hun keuzes nog niet kunnen overzien. Een uitdaging waar je vroeger zeer waarschijnlijk ook zelf mee te maken hebt gehad.

Of het nu gaat om de profiel- of studiekeuze, het is en blijft vaak een lastig vraagstuk. Voor jouw zoon of dochter, maar ook voor jou als ouder(s). Je wilt immers het beste voor je kind. Ik help ouders bij het begeleiden van hun kind in het proces van profielkeuze of studiekeuze. Dit met een duidelijk oog op de toekomst en met in het achterhoofd de vragen ‘wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik?’.

" Geen lange trajecten. Kort, krachtig, persoonlijk en doelgericht. "

Meike Coacht - Studiekeuze begeleiding

Studiekeuzebegeleiding

‘Hoe weet ik nou wat ik later wil worden?’, is wat ik jongeren vaak hoor zeggen. Mijn antwoord:

“Een studie kiezen is kiezen voor het geven van richting aan jouw toekomstdroom. En dat is een belangrijk besef; het geeft richting, je legt je met je studiekeuze dus niet vast voor de rest van je leven. Wel kies je graag een studie die bij je past. Een die aansluit op jouw niveau, talenten, interesses en motivatie. Ook als je niet weet wat jouw ‘ultieme’ toekomstdroom is, is het belangrijk om te kiezen voor een opleiding die een groot deel van jouw kwaliteiten benut.”

Door te kiezen voor Meike Coacht laat je het proces waar het hoort; bij je kind. Je vergroot de kans dat de juiste studie gekozen wordt, op basis van alle facetten die meespelen bij een dergelijke keuze en niet op basis van ‘ik moet toch iets’ of ‘mijn beste vriend gaat ook die opleiding doen’. Nee, je kind kiest echt op basis van wie hij of zij is en wat bij hem of haar past. Dit alles vanuit een bewezen concept.  Hart & hoofd worden beide meegenomen.

Student Profiel Analyse (SPA)

Met behulp van de Student Profiel Analyse (SPA) en gesprekken, krijg ik samen met jouw kind inzicht in zijn of haar kwaliteiten, capaciteiten en interesses. Dit doen we in een drietrapsraket: wie ben ik- wat kan ik- wat wil ik. Dit matchen we met het best passende profiel en de mogelijke keuzevakken of opleiding. De Student Profiel Analyse is een online vragenlijst die binnen 10 minuten is ingevuld. Het rapport geeft een helder beeld in:

De Student Profiel Analyse is gebaseerd op de DISC-methode en geeft duidelijk weer wie iemand is, wat iemand motiveert en drijft en welke taken ‘als vanzelf gaan’.

Jongeren (en hun ouders) staan elke keer weer versteld hoe treffend het rapport omschrijft hoe ze zijn en hoe zij handelen. Het geeft jongeren een beter zelfbeeld en meer zelfvertrouwen. Dat maakt het maken van keuzes persoonlijker en makkelijker.

Met het ingevulde rapport en jouw DISC-profiel gaan we vervolgens in gesprek om tot de juiste profiel- of studiekeuze te komen.

Meike coacht - student profiel analyse
Meike coacht - student profiel analyse
Meike coacht - studiekeuzebegeleiding

Weg met de onrust en stress in huis

Het profiel- of studie keuzeproces kan voor onrust en stress in huis zorgen. Voor zowel jouw zoon of dochter, maar ook voor jou als ouder of verzorger. Je wilt het beste voor je kind en je wilt graag helpen, maar dat lukt niet altijd, hoe goed de band ook is. Ervaring leert dat dit kan komen omdat:

Sturing en advies van een onafhankelijk iemand zorgt voor beweging in het proces en een doordachte profiel- of studiekeuze. Ik kan jullie hierin ondersteunen.

Profielkeuze

Best lastig, want jouw kind is nog volop in ontwikkeling en vaak met andere dingen bezig.Snel, gedegen en bewust vanuit je talenten je profiel kiezen. In 2 uur!

Studiekeuze

Maak nu de juiste keuze, daar plukt jouw kind later de vruchten van.Geen ellelange praatsessies. Juist een korte en krachtige bootcamp van 4 uur!