Werkwijze

Studiekeuze bootcamp® in Breda

De studiekeuze bootcamp® methode is kort (één dagdeel), praktisch, persoonlijk en concreet. Jongeren hebben na afloop een concreet studiekeuze-advies in handen. Tevens adviseer ik over baankansen en carrièreperspectief. 

Ik geloof dat ieder mens natuurlijke talenten heeft. Dingen die iemand heel goed kan omdat je bent wie je bent. Samen met jongeren die een studiekeuze moeten maken ga ik op zoek naar hun natuurlijke talenten. Samen bekijken we welke taken iemand graag doet en welke taken vanuit die talenten motiveren.

Gevalideerd gedragsassassment

Uitgangspunt van de studiekeuze bootcamp® is de studentprofielanalyse van Thomas Education. Dit gevalideerde gedragsassessment is op de DISC-theorie gebaseerd en geeft duidelijk weer wie iemand is, wat iemand motiveert en drijft en welke taken ‘als van zelf gaan’.

Jongeren (en hun ouders) staan elke keer weer versteld hoe treffend het rapport omschrijft hoe ze zijn en hoe zij handelen. Het geeft jongeren een beter zelfbeeld en meer zelfvertrouwen. Dat maakt het maken van keuzes persoonlijker en makkelijker.

Lees hier wat de Student Profiel Analyse (SPA) is en wat het je oplevert : Wat is een SPA

Persoonlijke studiekeuze top 5

Aan het studentprofiel koppel ik passende studies volgens de Studiekeuze richtlijnen (SKR). Bovendien breng ik interesses in kaart en kijken naar capaciteiten. Studies pluizen we samen grondig uit. Dit leidt tot een persoonlijke studie top 5.

Klik op de afbeelding om te lezen wat een Studiekeuze richtlijn (SKR) is en wat het oplevert.

Concreet studiekeuze-actieplan

Tot slot stel ik samen met uw zoon of dochter het studiekeuze-actieplan op. Dit plan omvat alle acties die nodig zijn om zelf verder te komen met de studiekeuze. Dit plan maken we zo concreet mogelijk en delen jongeren met hun ouders.

Jongeren geven zich zélf op voor open dagen, vragen brochures over studies aan en bereiden vragen voor die ze tijdens open dagen en tijdens proefstudeerdagen willen stellen. Kortom heel concreet en praktisch.

Voor wie?

Voor wie is nou de studiekeuze bootcamp® allemaal geschikt? Ben of heb jij;

Plan dan een afspraak met Meike in om te kijken of de studiekeuze bootcamp® iets voor jou is.

Praktisch

Voor het deelnemen aan een studiekeuze bootcamp® kun je vrij vragen van school. Bespreek het met je decaan.

Bel of mail me voor een gratis kennismakingsgesprek. Of vul onderstaand formulier in.

* Verplicht veld